ACTIVITEITEN

Belangrijk bij alles wat we doen is dat het stroomt en dat het geen strijd is. Leven en werken vanuit liefde vormen de bedding voor de stroom, die nu in de vorm van Stichting Aikyam haar weg in Nederland vindt, in verbinding met andere landen.

[ecs-list-events limit="10"]

Retraite in Campillo de Ranas (Spanje)

Van 30 augustus tot 4 september ben je van harte welkom bij onze kleinschalige retraite in Spanje, begeleid door Juan, Martien, Esther en Quesh Raagi. Je kunt hierna de pdf downloaden. PDF flyer retraite 30 aug-4 september
Voor meer informatie en aanmelding kun je een email sturen naar Martien via martien@aikyam.nl.

Bijdrage is €490 inclusief ophaalservice vanaf vliegveld Madrid.

retreat Casa de Nepal Spanje
8
7
6

MANTRAZANG IN EZINGE

Ganesha

Ontspanning, Stilte, Verbinding, Vrede, Vreugde en Mantrazang

Eén keer per maand op vrijdagavond. Eerstvolgende keren zijn: 18 augustus en
15 september 2023

Samen mantra's zingen geeft energie en maakt blij. Jouw eigen klank gaat op in een prachtig geheel. De akoestiek van het middeleeuwse kerkje in Ezinge doet de rest. Iedereen kan meedoen. We zingen mantra's uit verschillende landen en tijden.

Adres: Torenstraat 46, bovenop de Wierde te Ezinge
Van 19:15 tot 20:30 uur (inloop vanaf 19 uur)

We eindigen voor wie wil met een kopje thee.
Bijdrage in de kosten €5
Meer informatie over de data en aanmelding kan via martien@aikyam.nl

Flyer-Lorelei-2023-online

LORELEIFESTIVAL

KLANKSCHALEN HELING 8 t/m 16 juli 2023

Geniet tijdens het Loreleifestival van de zuivere trillingen van onze klankschalen uit de Himalaya’s waarbij een Nepalese methode wordt toegepast om de zeven hoofdchakra’s te balanceren. Anu en Martien zijn dan aanwezig met een tent op het healingfestival en bieden helingen voor maximaal drie vrouwen tegelijkertijd.

Ester Program 1
Ester Program 2

Speciaal Programma 8 en/of 13 mei Ezinge

 

Op 2 dagen speciaal programma van 2 uur met Therapeutische Yoga, Klankschalen en Mantrazang begeleid door Alvaro, Juan, Esther en Martien

 

Bhudda Purnima 1 jpg
Bhudda Purnima 2 jpg

BUDDHA PURNIMA 5 mei

 

Welkom bij de Buddha Purnima Jayanti.
Met als extra speciale Nepalese muzikant/componist Queshraagi met zijn prachtige Bansuri fluitmuziek

 

klank

TWEEWEKELIJKSE KLANKMEDITATIE

Anu en Martien bespelen om de week de klankschalen bij cursuscentrum De Poort in Groningen.
Voor meer informatie en om je aan te melden: website cursuscentrum De Poort

Winterretraite, De weg naar binnen

afbeelding blad met ijs

Wil je diepe innerlijke rust ervaren? Ervaar dan deze mooie retraite, begeleid door Martien van den Berg en Anu de Rooden, die beiden vanuit hun intense ervaringen in Nepal met veel liefde hun kennis en ervaring delen. Met Nepalese invloeden, mantra recitatie, zachte yoga, klankschalen, verdieping in de vijf elementen en natuurbeleving.

De retraite is op initiatief van Stichting Aikyam en draagt bij aan meer vrede in de wereld.

Een diepe innerlijke rust ervaren, de stilte ingaan en je tegelijkertijd verbonden voelen…De combinatie van mantraklanken ervaren en reciteren, verdieping in de vijf elementen, aandachtige yoga, afgewisseld met de stilte biedt jou de mogelijkheid om diep naar binnen te kunnen gaan en tot rust te komen. Eenvoudige rituelen uit Nepal, het land van oneindige vrede en liefde, brengen je in contact met jouw innerlijke vrede en harmonie. We geloven dat we vanuit deze innerlijke vrede en harmonie krachtiger en liefdevoller in het leven kunnen staan.

Waar

We verblijven bij het prachtige retraitecentrum De Maanhoeve in Drenthe. Klik hier voor meer info en aanmelding.

Wanneer

Dit stilteweekend is van 10-12 februari 2023: Vrijdag vanaf 13 uur tot en met zondag 16 uur.

Kosten en aanmelding

De kosten voor dit weekend bedragen € 245 - € 350,- en Dana* afhankelijk van gekozen accommodatie.
Dit is inclusief alle maaltijden, thee, koffie, tussendoortjes en alle activiteiten.

*) Dana is een Sanskriet woord dat ‘vrijgevigheid’ betekent. Dana wordt uitgelegd als vrijgevigheid voor iets waardevols, zonder gehechtheid. En iets waardevols duidt vooral op spirituele inzichten.  Het bedrag dat we voor de retraite vragen is de kostprijs. Als je aan het einde van de retraite voelt dat je dana wilt geven, dan wordt dat met dankbaarheid door ons, de begeleiders, ontvangen. Je kunt het door jouw gekozen bedrag aan het einde van de retraite overmaken op NL37TRIO0320185605 van Stichting Aikyam onder vermelding van Retraitegift of je kunt het ter plekke contant (en anoniem) geven aan het eind van de retraite.

De kracht van retraite

Als je ‘in retraite’ gaat, dan kies je er bewust voor om tijd met jezelf door te brengen.

Je stapt uit je dagelijkse leven om tot bezinning te komen. Tijdens een retraite verbind je je met de eenvoud van het leven. Je vertraagt en je ontspant. Je verbindt met jezelf en met je omgeving. Natuur is een krachtige heelmeester. Gewoon naar de wolken kijken, luisteren naar de vogels, uitrusten met je rug tegen een boom. Hoe eenvoudig is het!

Toch lukt het ons vaak niet, omdat we zo opgeslokt worden door het leven. Daarom is het belangrijk om regelmatig tijd voor jezelf te nemen en de verbinding met de drukke buitenwereld en het dagelijkse leven even te verbreken. Het is fijn om thuis te komen bij jezelf, op te laden en gecenterd, vitaler en met nieuwe inzichten weer terug de wereld in te stappen. De eenvoudige rituelen die Guru Premangee ons heeft aangereikt versnellen en verdiepen het proces.

Hoe dan?

Tijdens het weekend verblijven we een groot gedeelte van de tijd in stilte. We bieden eenvoudige ochtend- en avondrituelen uit Nepal met mantra recitatie, zachte yoga oefeningen, klankschalen meditaties, mantrazang begeleid met harmonium, verdieping in de vijf elementen, creatieve werkvormen en natuurbeleving in de stiltetuin. Het gehele verblijf staat in het teken van eenvoud en vertraging.

Voor en met wie

Omdat we in een bijzondere tijd leven is het een uitdaging om vanuit innerlijke stilte in harmonie en balans te kunnen zijn met onszelf en alles en iedereen om ons heen.

Geloof jij, net als wij, dat het mogelijk is als we oefenen om op deze wijze te leven, wij ieder voor zich en tezamen, bij kunnen dragen aan wereldvrede? We nodigen je uit om samen in een groep met gelijkgestemden die net als jij op zoek zijn naar momenten van stilte, rust, bezinning en samenzijn, met ons op de Maanhoeve te verblijven.

Wij zijn Martien van den Berg en Anu de Rooden. Martien wijdt zich al sinds jaren aan mantrazang, mantrameditatie en feminien leiderschap en begeleidt zichzelf op het harmonium. Anu deelt al vele jaren haar diepe kennis van yoga, creatieve werkvormen en sattvische voeding. Beiden bewandelen hun spirituele pad en hebben in Nepal de helende werking van de klankschalen mogen ervaren en zich daar bekwaamd in het bespelen.

Programma
Op vrijdag heten we je vanaf 13 uur van harte welkom. De kamers worden verdeeld en er is een lichte lunch. Je kunt aarden op de plek. Om 15 uur beginnen we met het programma. Op zaterdag en zondag beginnen we met het ochtendritueel volgens de aanwijzingen van Guru Premangee. Daarna kun je meedoen aan de ochtendyoga voor het ontbijt. Gedurende de dag en avond zijn er activiteiten afgewisseld met tijd voor jezelf. Je verbreekt alleen de stilte tijdens mantrarecitaties en -zang. Voel je vrij om jouw eigen keuzes te maken of je tijd in te vullen op je eigen manier. Je kunt tijdens de stilte dagen altijd terecht voor een persoonlijk gesprek met Anu of Martien, als dat nodig is voor jou. Zondagmiddag sluiten we samen af met thee en een eindronde. Om 16 uur gaan we allemaal weer onze eigen weg.

retraitehuis 3
retraitehuis 2
retraitehuis `1

RETRAITEHUIS IN MIDDEN-SPANJE

Sinds de zomer van 2021 huurt onze Spaanse zusterorganisatie We Are One een uit natuursteen en leem gebouwd huis aan de rand van een piepklein dorpje dat zich in een natuurreservaat ten noorden van Madrid bevindt: La Casa de Nepal.

Daar verzorgen we samen met We Are One korte en langere retraites waarin je ervaart hoe het is om op een simpele en harmonieuze wijze te leven, dichtbij de natuur.

Een willekeurige dag in Casa de Nepal:

  • Vanaf 6:20 uur stiltemeditatie tot ongeveer half 8, gevolgd door mantrazang
  • Korte pauze
  • Yoga van 9 tot 10:30 uur
  • Vers fruit
  • Warme maaltijd om 11 uur
  • Vrije tijd om in de prachtige bergachtige omgeving te wandelen of mandala's te tekenen op de veranda of...
  • Avondmaaltijd om 19 uur
  • Vanaf 20 uur stiltemeditatie van ongeveer 45 minuten waarna we nog een half uur of langer samen mantra's zingen
  • Stilte, tot de volgende ochtend...

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.