Aikyam voor het eerst op het Loreleifestival

Wij, Martien en Anu, hadden een aantal maanden geleden besloten om onze activiteiten op Lorelei, een 10 daags vrouwenfestival in de buurt van Lelystad, aan te bieden.
Martien was in de afgelopen 2 maanden veel in retraite op Schiermonnikoog terwijl Anu in Nepal zat. Vlak voor aanvang van het festival kwam Anu terug naar Nederland en pakte Martien samen met haar man op het eiland de tent in om naar Lorelei te gaan.

Het thema op Lorelei was ‘stoutmoedig’. Zo voelden wij ons ook wel! We waren benieuwd hoe onze klankschalen helingen ontvangen zouden worden. Ook hadden we een kleine tafel met sieraden uit Nepal van het vrouwenproject ‘Women’s Creative Home’ voor onze tent staan.

Stel je voor: zo’n 500 vrouwen per dag op een groot terrein van grasvelden, omzoomd door bomen, in het bos. Allemaal bezig met zichzelf te verrijken en ontwikkelen. Alle activiteiten werden vanuit individuele tenten en grote evenement tenten aangeboden. Dit ging gepaard met veel gedrum, muziek, zang, dans en bij vlagen luid geschreeuw (‘gooi het er maar uit!’). En in deze kakofonie van geluiden en wervelende energie boden wij onze rustige sessies. Het was in eerste instantie moeilijk om onze aandacht bij de klankschalen te houden, maar al snel kwamen we erachter dat de vrouwen binnen een paar minuten weg waren en niets merkten van alle geluiden om zich heen. We kregen telkens terug dat ze zo’n rust ervaarden en zich veilig en geborgen voelden. Dat het hielp om alles wat ze meemaakten op Lorelei te kunnen integreren. Heel bijzonder…

Ook was er veel belangstelling voor het vrouwenproject waarvan Aikyam deel uitmaakt. We hebben bijzondere en inspirerende gesprekken gevoerd met prachtige vrouwen van jong tot oud. De missie van ‘Women’s Creative Home’ is om de vrouwelijke energie te bekrachtigen en in de wereld te zetten; om vanuit vrouwelijk leiderschap, zonder hiërarchie maar naast elkaar en in verbondenheid vrede in de wereld te brengen. Wereldwijd wordt het steeds duidelijker dat de tijd is aangebroken om vanuit vrouwelijke energie een kentering teweeg te brengen. Lorelei voelde dan ook bij uitstek geschikt om via onze verfijnde Nepalese sieraden deze energie te verspreiden. Verscheidene vrouwen merkten zelfs op dat ze zich aangetrokken voelden door de speciale energie die ze opmerkten in de buurt van onze tafel met sieraden.

Volgend jaar willen we ook een aantal speciale workshops aanbieden om nog dieper in contact te kunnen gaan met elkaar.

Geïnspireerd door Guru’s boodschap aan de hele mensheid doen we ons werk. Een constant innerlijk werk, dat we tegelijkertijd delen met alle mensen om ons heen. Deze boodschap luidt: het is alleen door versmelting met elkaar dat we werkelijke transformatie kunnen bewerkstelligen. Door te versmelten vermenigvuldigen we onze wijsheid en kracht. Één ziel in afzonderlijke lichamen, met ieder haar en zijn eigen talenten en kwaliteiten. Zo kunnen we vanuit het krachtveld van pure, universele liefde en compassie het onmogelijke mogelijk maken.