De bron van waaruit Aikyam is ontstaan is Nepal. Daar hebben we kennis gemaakt met een bijzonder mens die ons zodanig geraakt heeft dat we ons met hem en met elkaar verbonden hebben. Daardoor zijn we ook diep betrokken bij Nepal, een economisch arm land met een onmeetbare spirituele rijkdom.

In 2000 plantte Premangee, een Nepalese humanitaire jonge man en natuurbeschermer, het eerste zaadje met de intentie om alle leven op aarde te helpen. Het zaadje werd geduldig gevoed met liefde en compassie en bloeide uit tot een serie projecten die nu succesvol worden uitgevoerd in Nepal: een school met meer dan 300 kinderen die opnieuw is opgebouwd na de aardbevingen in 2015, een vrouwenprogramma om te leren over het moederschap en de vrouwelijke kwaliteiten, een internationaal gemeenschapshuis, een retraitecentrum, een biodynamische boerderij en plannen voor een Ayurvedisch laboratorium.

Sinds 2000 zijn vele mensen uit verschillende landen in aanraking gekomen met Premangee en heeft hij ons geïnspireerd om in verscheidene landen nieuwe projecten op te starten. Zo zijn AVA in Duitsland, We Are One en Women's Creative Home in Spanje, Waterlilies in Ierland, Divine Breath Foundation in Australië en Aikyam in Nederland ontstaan. We werken zowel in onze eigen landen als samen.

Guru Premangee’s boodschap: ‘Het is alleen door versmelting met elkaar dat we werkelijke transformatie kunnen bewerkstelligen. Door te versmelten vermenigvuldigen we onze wijsheid en kracht. Één ziel in afzonderlijke lichamen, met ieder haar en zijn eigen talenten en kwaliteiten. Zo kunnen we vanuit het krachtveld van pure, universele liefde en compassie het onmogelijke mogelijk maken.’