NEWS

Winterretraite De Weg naar Binnen

Wil je diepe innerlijke rust ervaren? Ervaar dan deze mooie retraite, begeleid door Martien van den Berg en Anu de Rooden, die beiden vanuit hun intense ervaringen in Nepal met veel liefde hun kennis en ervaring delen. Met Nepalese invloeden, mantra recitatie, zachte yoga, klankschalen, verdieping in de vijf elementen en natuurbeleving.

De retraite is op initiatief van Stichting Aikyam en draagt bij aan meer vrede in de wereld.

Een diepe innerlijke rust ervaren, de stilte ingaan en je tegelijkertijd verbonden voelen…De combinatie van mantraklanken ervaren en reciteren, verdieping in de vijf elementen, aandachtige yoga, afgewisseld met de stilte biedt jou de mogelijkheid om diep naar binnen te kunnen gaan en tot rust te komen. Eenvoudige rituelen uit Nepal, het land van oneindige vrede en liefde, brengen je in contact met jouw innerlijke vrede en harmonie. We geloven dat we vanuit deze innerlijke vrede en harmonie krachtiger en liefdevoller in het leven kunnen staan.

Waar

We verblijven bij het prachtige retraitecentrum De Maanhoeve in Drenthe. Klik hier voor meer info en aanmelding.

Wanneer

Dit stilte weekend is van 10-12 februari 2023: Vrijdag vanaf 13 uur tot en met zondag 16 uur.

Kosten en aanmelding

De kosten voor dit weekend bedragen € 245 - € 350,- en Dana* afhankelijk van gekozen accommodatie.
Dit is inclusief alle maaltijden, thee, koffie, tussendoortjes en alle activiteiten.

*) Dana is een Sanskriet woord dat vrijgevigheid betekent. Dana wordt uitgelegd als vrijgevigheid voor iets waardevols, zonder gehechtheid. En iets waardevols duidt vooral op spirituele inzichten. Het bedrag dat we voor de retraite vragen is de kostprijs. Als je aan het einde van de retraite voelt dat je dana wilt geven, dan wordt dat met dankbaarheid door ons, de begeleiders, ontvangen. Je kunt het door jouw gekozen bedrag aan het einde van de retraite overmaken op NL37TRIO0320185605 van Stichting Aikyam onder vermelding van Retraitegift of je kunt het ter plekke contant (en anoniem) geven aan het eind van de retraite.

De kracht van retraite

Als je ‘in retraite’ gaat, dan kies je er bewust voor om tijd met jezelf door te brengen.

Je stapt uit je dagelijkse leven om tot bezinning te komen. Tijdens een retraite

verbind je je met de eenvoud van het leven. Je vertraagt en je ontspant. Je verbindt met jezelf en met je omgeving. Natuur is een krachtige heelmeester. Gewoon naar de wolken kijken, luisteren naar de vogels, uitrusten met je rug tegen een boom. Hoe eenvoudig is het!

Toch lukt het ons vaak niet, omdat we zo opgeslokt worden door het leven. Daarom is het belangrijk om regelmatig tijd voor jezelf te nemen en de verbinding met de drukke buitenwereld en het dagelijkse leven even te verbreken. Het is fijn om thuis te komen bij jezelf, op te laden en gecenterd, vitaler en met nieuwe inzichten weer terug de wereld in te stappen. De eenvoudige rituelen die Guru Premangee ons heeft aangereikt versnellen en verdiepen het proces.

Hoe dan?

Tijdens het weekend verblijven we een groot gedeelte van de tijd in stilte. We bieden eenvoudige ochtend- en avondrituelen uit Nepal met mantra recitatie, zachte yoga oefeningen, klankschalen meditaties, mantrazang begeleid met harmonium, verdieping in de vijf elementen, creatieve werkvormen en natuurbeleving in de stiltetuin. Het gehele verblijf staat in het teken van eenvoud en vertraging.

Voor en met wie

Omdat we in een bijzondere tijd leven is het een uitdaging om vanuit innerlijke stilte in harmonie en balans te kunnen zijn met onszelf en alles en iedereen om ons heen.

Geloof jij, net als wij, dat het mogelijk is als we oefenen om op deze wijze te leven, wij ieder voor zich en tezamen, bij kunnen dragen aan wereldvrede? We nodigen je uit om samen in een groep met gelijkgestemden die net als jij op zoek zijn naar momenten van stilte, rust, bezinning en samenzijn, met ons op de Maanhoeve te verblijven.

Wij zijn Martien van den Berg en Anu de Rooden. Martien wijdt zich al sinds jaren aan mantrazang, mantrameditatie en feminien leiderschap en begeleidt zichzelf op het harmonium. Anu deelt al vele jaren haar diepe kennis van yoga, creatieve werkvormen en sattvische voeding. Beiden bewandelen hun spirituele pad en hebben in Nepal de helende werking van de klankschalen mogen ervaren en zich daar bekwaamd in het bespelen.

Programma
Op vrijdag heten we je vanaf 13 uur van harte welkom. De kamers worden verdeeld en er is een lichte lunch. Je kunt aarden op de plek. Om 15 uur beginnen we met het programma. Op zaterdag en zondag beginnen we met het ochtendritueel volgens de aanwijzingen van Guru Premangee. Daarna kun je meedoen aan de ochtendyoga voor het ontbijt. Gedurende de dag en avond zijn er activiteiten afgewisseld met tijd voor jezelf. Je verbreekt alleen de stilte tijdens mantrarecitaties en -zang. Voel je vrij om jouw eigen keuzes te maken of je tijd in te vullen op je eigen manier. Je kunt tijdens de stilte dagen altijd terecht voor een persoonlijk gesprek met Anu of Martien, als dat nodig is voor jou. Zondagmiddag sluiten we samen af met thee en een eindronde. Om 16 uur gaan we allemaal weer onze eigen weg.

WE ARE ONE MEMBERSHIP

AIKYAM EN WE ARE ONE LIDMAATSCHAP

Aikyam werkt nauw samen met de Spaanse organisatie We Are One, die de internationale samenwerking coördineert. In feite zijn we één grote familie met Aikyam in Nederland, Ava in Duitsland, Divine Breath Foundation in Australië en Divine Love Shower in Nepal. Sommige (o.a. online) activiteiten worden rechtstreeks vanuit We Are One aangeboden, met als voertaal Engels.

Vanaf begin 2022 is het mogelijk om lid te worden van We Are One. Er ontstaat een speciale groep mensen van over de hele wereld die dezelfde intentie delen: meewerken aan een betere wereld voor iedereen. We willen betekenisvol werken zodat we een aanzienlijke verandering voor de hele planeet in gang zetten tijdens deze crisis.

Als jij voelt dat je de wereld wilt helpen, actie wilt ondernemen met gelijkgestemde mensen en dat je de wereld werkelijk belangeloos kunt dienen, zonder verwachtingen te hebben over het resultaat, dan is dit een reële kans. Een reële kans om iets zinvols te doen dat iedereen zal helpen, zo ook onszelf.

Alle leden van deze groep zullen bepaalde routines volgen die nodig zijn zodat onze acties vrucht kunnen dragen.

Wil je meer weten over hoe je lid kunt worden van We Are One? Schrijf dan een bericht in het Engels naar Juan: weareoneong@gmail.com

Wil je graag lid worden maar heb je ondersteuning nodig met vertalen, schrijf dan je mail naar Anu: anu@aikyam.nl